Άντε πάλι…

Οι τέταρτες δόσεις των εμβολίων κατά της νόσου Covid-19 ξεκίνησαν σε πολλές χώρες, παρά το γεγονός ότι έρευνες αμφισβητούν την αποτελεσματικότητά τους απέναντι στην στην εξαιρετικά μεταδοτική υποπαραλλαγή BA.5 Όμικρον.Εδώ στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε σήμερα ότι η προμήθεια των νέων, επικαιροποιημένων εμβολίων για τον κορονοϊό θα γίνει σε δύο φάσεις έως το τέλος του χρόνου. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης είπε ότι αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους ...

Δείτε επίσης

Διαπιστώθηκε ότι η άσκηση με βαράκια σχετιζόταν με 9% έως 22% μικρότερο κίνδυνο θανάτου, ανάλογα με το πόσο συχνή ήταν η χρήση τους:

real

Πρέπει να γίνουν πολλά περισσότερα για να προστατευθεί η ψυχική υγεία στον χώρο εργασίας, τόνισε σήμερα ο ΟΗΕ, ενώ παρουσίασε νέες συστάσεις για τη μείωση των εντάσεων.

iefimerida

H υψηλή αυτοεκτίμηση είναι ζωτικής σημασίας για μια επιτυχημένη και κυρίως ευτυχισμένη ζωή

newsbomb

Αν ξαφνικά αρχίσετε να βλέπετε στο ένα μάτι σκιές, μυγάκια ή συννεφάκια που κινούνται, τότε πιθανότατα να έχετε κάποια αποκόλληση υαλοειδούς ή κάποιο άλλο πρόβλημα στο βυθό του οφθαλμού σας.

iefimerida

Παρ' όλο που η πανδημία κοντεύει να κλείσει τρία χρόνια και ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, μάλλον βιάστηκε να κηρύξει το τέλος της, αρκετοί επιστήμονες συνεχίζουν να θεωρούν σοβαρή πρόκληση τον κορωνοϊό.

iefimerida

Διαγνωστική αγγειογραφία και ομάδα επαγγελματιών υγείας διαφόρων ειδικοτήτων, μαζί με την πιο εξελιγμένη χειρουργική τεχνολογία επιτρέπουν την αποφυγή των ακρωτηριασμών και τη μείωση της θνησιμότητας στους ασθενείς  με διαβήτη

in.gr

Δεν μπορούμε ακόμη να προβλέψουμε από τη νεαρή ηλικία ποιος θα νοσήσει τελικά από την καρδιά του. Χρειάζεται όμως η πρόληψη με τη διατροφή, άσκηση και αποφυγή του καπνού να ξεκινά πριν εγκατασταθεί η ασθένεια

in.gr

Επιστήμονες στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι αναπτύσσουν ένα τεστ αίματος που, αν γίνει στη διάρκεια της αρχικής λοίμωξης από κορωνοϊό, μπορεί να προβλέψει ποιος έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσει αργότερα μακρόχρονα συμπτώματα της νόσου.

iefimerida