Κορωνοϊός: Πόσο προστατεύουν η προηγούμενη νόσηση και τα εμβόλια Phizer και Moderna

Καθηγητές του ΕΚΠΑ συνοψίζουν τα δεδομένα μελέτης αναφορικά με το πόσο ο εμβολιασμός ενισχύει σημαντικά την ανοσία σε ασθενείς που είχαν ήδη νοσήσει από κορωνοϊό.Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Γιάννης Ντάνασης, Πάνος Μαλανδράκης, Συρίγου Ροδάνθη Ελένη και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα δεδομένα της πρόσφατης δημοσίευσης των Heba N. Altarawneh και συνεργατών στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση The New England Journal of Medicine 2022; 10.1056/NEJM. ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΠρόκειται για μια μελέτη ασθενών-μαρτύρων η οποία διενεργήθηκε στο Qatar, από τον Δεκέμβριο του 2021 έως και το Φλεβάρη του 2022. Σκοπός της ...

Δείτε επίσης

Εάν σκέφτεστε να προβείτε σε δεύτερο γάμο, στο άρθρο που ακολουθεί παραθέτουμε τους λόγους για τους οποίους είναι πιο επιτυχημένος από τον πρώτο.

newsbomb

Ένα απλό κόλπο είναι σε θέση να διατηρήσει το μαρούλι φρέσκο ​​στο ψυγείο για έως και 30 ημέρες, χωρίς να μαραθεί ή να μαυρίσει.

newsbomb

Σε ποια τσιμπήματα εντόμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα

newsbomb

Πότε δεν πρέπει ν’ αγνοείς τις ελιές στο σώμα σου Οι ελιές είναι κάτι πού έχουμε σχεδόν όλοι στο σώμα μας και τις περισσότερες φορές είναι αθώες. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν είναι; Κανένα δέρμα δεν είναι τέλειο και, σίγουρα, όλο και κάπου θα υπάρχει μία ελιά η οποία μπορεί να είναι φαινομενικά αθώα. Υπάρχουν, …

babyradio

Ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από την πανδημία αρχίζει να παίρνει και πάλι την ανιούσα και ενώ ακόμα δεν έχει κορυφωθεί το κύμα εξόδου για διακοπές.

news247

Πλεύρης: Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός νέου εμβολίου, ανέφερε ότι οι εταιρείες αυτή τη στιγμή προσπαθούν για ένα μονοδοσικό εμβόλιο, για το οποίο επιθυμία είναι να έχει τα χαρακτηριστικά της κοινής γρίπης δηλαδή να γίνεται μία φορά το χρόνο.

flash

Λινού για έξαρση κορονοϊού: «Εκείνο που απασχολεί περισσότερο είναι οι αριθμοί περιστατικών ανά 100.000 κατοίκους, που είναι υπερβολικά υψηλοί» - Τι είπε για την 4η δόση.

flash