Τι έδειξε ανάλυση του ΕΚΠΑ για τα λύματα της Αττικής - Τι συμβαίνει με τις μεταλλάξεις

Η δυναμική της νέας μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού και η σταδιακή επικράτησή της έναντι της κυρίαρχης σήμερα μετάλλαξης Δέλτα αποτυπώνεται σε ανάλυση του ΕΚΠΑ.Στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσω της συνεργασίας Ερευνητικών Μονάδων των Τμημάτων Βιολογίας, Ιατρικής και Χημείας, στο πλαίσιο έρευνας με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Ανδρέα Σκορίλα, έχει αναπτυχθεί νέα μοριακή μεθοδολογία ευαίσθητης ανίχνευσης και ποσοτικού προσδιορισμού των μεταλλαγμένων στελεχών/παραλλαγών του SARS-CoV-2 σε δείγματα λυμάτων με χρήση μιας σειράς μοριακών μεθόδων και αλληλούχηση επόμενης γενιάς (Next Generation Sequencing/NGS).Η συγκεκριμένη υπερευαίσθητη μεθοδολογία είναι ιδιαίτερα σημαντική διότι δείχνει την παρουσία και την εκατοστιαία αναλογία των μεταλλαγμένων στελεχών στο σύνολο ...

Δείτε επίσης

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι τα εμβόλια Covid-19 δεν βλάπτουν τη γονιμότητα σε άνδρες ή γυναίκες - αλλά μια λοίμωξη από Covid θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει τη γονιμότητα ενός άνδρα για έως και 60 ημέρες.

naftemporiki

Σε περίπτωση που υπάρξουν επιστημονικά δεδομένα σύμφωνα με τα οποία κριθεί ότι η τέταρτη δόση είναι απαραίτητη, «πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε», ανέφερε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου στο άτυπο συμβούλιο των Υπουργών Υγείας που διοργάνωσε η Γαλλική προεδρία.

naftemporiki

Η ανοσολογική απόκριση στα εμβόλια COVID-19 mRNA-1273 (Moderna) και BNT162b2  (Pfizer–BioNTech) φθίνει με την πάροδο του χρόνου και ειδικά μετά την πάροδο 6μήνου από την τελευταία δόση.

naftemporiki

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας άνοιξε την πόρτα στην ευρύτερη χρήση των ενισχυτικών δόσεων εμβολίου Covid-19, ενημερώνοντας τις προηγούμενες οδηγίες του όταν υποστήριξε τη χρήση τρίτης δόσης μόνο σε πολύ περιορισμένες περιπτώσεις.

naftemporiki

Πόσα κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

pronews

Η Θεσσαλονίκη αποκτά την πρώτη πνευμονολογική κλινική στον αστικό ιστό της πόλης, έτοιμη να εξυπηρετήσει ασθενείς από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

kosmodromio

Τι «απαγορεύεται» να κάνετε αν έχετε πάθει ουρολοίμωξη

newsbomb

Ανακοπή της σταδιακής αποκλιμάκωσης του ιικού φορτίου του SARS-CoV-2 στα αστικά απόβλητα της Θεσσαλονίκης καταγράφεται στις τελευταίες μετρήσεις.

kosmodromio